Заходи до Дня пам’яті жертв Голодомору у НВО

Найжорстокішим злочином комуністичного режиму проти українського народу був голодомор 1932—1933 рр. Ця спланована проти українського селянства акція мала ліквідувати основу української нації і національного відродження, зруйнувати незалежні господарства, унеможливити протистояння радянській владі. Головною причиною голодомору була цілеспрямована злочинна політика більшовицького керівництва. Адже харчів у ці роки не бракувало. Проте держава конфісковувала у селян більшу їх частину, ігноруючи заклики і попередження українських представників з міст. Це прирекло мільйони людей на смерть від голоду, який неможливо назвати інакше, ніж штучний.

По всій Україні проходять меморіальні заходи.

В НВО до Дня вшанування пам’яті тих, хто загинув через голод проведені єдині уроки, створені експозиційні виставки, виставка літератури, відбувся перегляд документальних фільмів, об 11:38 відбулася ЗАГАЛЬНОГІМНАЗІЙНА ХВИЛИНА МОВЧАННЯ.

Події тих років назавжди залишаться темною плямою історії нашої держави.

Вони ніколи не зможуть канути в небуття, адже за масштабом, жорстокістю, цинізмом і організованістю з боку влади та наслідками для майбутніх поколінь він не має аналогів в історії людства. Саме тому уся країна вшановує пам’ять жертв голодомору та політичних репресій, життя яких були забрані «не тому що вони були селянами, а тому що вони були УКРАЇНЦЯМИ!»


Надрукувати   E-mail