14 грудня – День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС – людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію комплексу захисних споруд над зруйнованим у результаті вибуху четвертим енергоблоком ЧАЕС, чим було завершено перший етап ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Цей день пам’яті давно став скорботним нагадуванням всьому людству про важку перемогу над вогнем, який охопив реактор атомної станції.

Серед тих, які боролися зі страшним лихом було чимало жителів нашої громади, які ризикуючи життям та здоров’ям, в ті пекельні дні з честю виконали свій обов’язок перед Батьківщиною. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. На жаль, багато ліквідаторів уже давно відійшли у вічність.

У ліцеї проведено бібліотечні уроки для паралелей учнів 1-4 класів "Пам'ятаймо героїв!", для паралелей учнів 5-6 класів “Від мирного атому до катастрофи”, для паралелей учнів 7-8 класів “Вони першими ринули в бій”, серед паралелей 9-х класів дослідження на уроках фізики “Атомна енергетика. Чорнобильська катастрофа та її наслідки», серед паралелей 10-х класів дослідження на уроках хімії. “Фармакологія. Радіація як наслідок впливу на здоров'я людини”, серед паралелей 11-х класів лабораторія фізіологічних досліджень радіоактивного випромінювання: позитивне та негативне застосування. "Активність? Радіо? Радіоактивність!".

Велика повага та низький уклін усім тим, хто ціною власного життя подарував майбутнє мільйонам українців.


Надрукувати   E-mail