21 листопада – День Гідності та Свободи

День Гідності та Свободи свято в Україні яке відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). 

19 листопада в НВО відбулися заходи до Дня Гідності та Свободи з метою утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року – лютому 2014 року повстали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору.

Класні керівники 1-4 класів провели Єдиний урок «За мир у всьому світі!», 5-11 класів «Україна пам’ятає. Ціна Незалежності».

Представники учнівського самоврядування під керівництвом координатора учнівського самоврядування створили портретну виставку «Україна та її сучасні Герої», провели коло патріотичних висловів та створили постерну стіну «Що означає бути гідним», провели челендж «Україна єдина».

Відбулася загальногімназійна хвилина мовчання «Запали свічку пам’яті».

Вчителі історії провели урок мужності та переглянули відеофільми «День Гідності та Свободи», «Революція Гідності. Майдан».

Бібліотекарями оформлено тематичну виставку літератури «Революція гідності. Герої не вмирають».

МОЯ Україна !

Моя Україна встала з колін,

Вона подолає всі стіни.

І стане країною серед країн,

Відродиться під час руїни.

Всі разом – ми сила,єдина сім"я!

Всі разом – майбутнє держави!

Зберемо насіння з святого зерна,

Розв'яжем важливі всі справи.

Давай допоможемо відсіч всім дать,

Щоб не позирали лукаві.

Нам кожному в світі треба сказать -

Живем ми у вільній державі!

Якщо пам'ятатиме кожен із нас,

Шевченка слова невмирущі,

Настане нової країни час!

Прозріють усі невидющі...

Надрукувати