Акт перевірки організації харчування в освітньому закладі лютий, 2024 рік

Один з найважливіших аспектів виховання здорової дитини – це здорове харчування. Від того, які харчові звички існують у вашої дитини, що і як вона їсть, як ставитися до свого раціону, залежатиме її майбутня харчова поведінка. А оскільки ми те, що ми їмо, то і здоров’я, і настрій, і життєва енергія пов’язані саме з їжею. Тож якщо ви бажаєте своїй дитині здоров’я, ви маєте з малечку навчити її обирати правильну їжу. Наш освітній заклад активно впроваджує «Реформу шкільного харчування»: оновлено меню, технологічні карти приготування страв, а також частково технічне обладнання їдальні.

В освітньому закладі 29 лютого 2024 року пройшла перевірка стану організації харчування Радою по харчуванню. Перевірка умов зберігання продуктів харчування, наявність супровідних документів, якість продуктів та приготовлених страв, наявність в достатній кількості миючих та дезінфікуючих засобів, миття столового та кухонного посуду, маркування інвентарю, санітарний та спеціальний одяг працівників харчоблоку. Адміністрація закладу, представники батьківської громади сьогодні приділяють велику увагу питанням життя і здоров'я дітей. Здійснюється постійний контроль за організацію якісного, раціонального шкільного харчування. Сніданки та обіди збалансовані, смачні та корисні!

Наказ про організацію харчування учнів закладу освіти

Їдальня готує гарячі сніданки для учнів 1-4-х класів, обіди для учнів ГПД та безкоштовні сніданки для дітей пільгових категорій 1-11-х класів.
Режим харчування

Покращуємо культуру харчування

Меню для учнів Ліцею імені Тараса Шевченка розроблено згідно з рекомендаціями кулінарного експерта, засновника соціального проєкту «Нове шкільне харчування» Євгена Клопотенка.

Більшість страв виконано за рецептами Євгена Клопотенка.
Сайт проєкту https://cultfood.info/
Канал проєкту https://www.youtube.com/channel/UCTlLHk2fzG8Jzv0ipeXKzxA/featured


Смачного!
Сьогодні у меню…

Новими нормами обмежена кількість солі та цукру, жирів рослинного і тваринного походження. До нових норм не включено ковбасні вироби, сосиски, рибні, м’ясні та плодоовочеві консерви, кондитерські вироби, оскільки ці продукти мають високий вміст солі, цукру, а деякі з них — консерванти та трансжирні кислоти, що суперечить принципам здорового харчування. Також зменшені норми споживання хліба та картоплі, збільшена кількість споживання молока та кисломолочних продуктів, м’яса, риби, круп та бобових. Збільшені норми щодо рослинного та вершкового масла, розширена варіація використання продуктів під час складання меню.

Меню сніданки (весняне) Меню

Платформа про здорове шкільне харчування

https://znaimo.gov.ua/
https://znaimo.gov.ua/chapters/parents/useful-to-know