14 жовтня – День захисника і захисниць України

13 жовтня напередодні – Дня захисника і захисниць України, Дня українського козацтва, Дня української повстанської армії (УПА), Дня святої Покрови Пресвятої Богородиці з метою формування в учнів розуміння понять «єдність», «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», плекання громадянських якостей, почуття щирої поваги і вдячності до захисників і захисниць України усіх поколінь та історичних віх у НВО проведено заходи:

Гра-квест «Козацькими стежками» взяли участь учні 5-6 класів. Рухаючись за маршрутом, на локаціях «Козацькі ватажки», «Козацькі пісні», «Звитяги», «Козацька їжа», «Символи козацтва», «Сенкан», «Знайди в літературі… відмості про козацтво, козацьку добу…» класи виконували завдання, пов’язані з історією козацтва, звичаями, традиціями, мистецтвом нашого народу.

На уроках історії учні 6, 7, 8, 9-х класі пригадали історію свят, перевірили свої знання, відповідаючи на запитання вікторини. Учитель історії Бучукурі Євген Емзарович поділився своїми спогадами та показав фотографії, зроблені в зоні АТО.

На уроках фізичної культури проводились змагання на спритність «Веселі старти» серед учнів 4, 6, 7, 9, 10 класів.

Учні 7, 8, 9-х класів мали змогу зазирнути до сторінок історії та згадали про предків, які своїми звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність прослухавши розповіді співробітників обласного краєзнавчого музею.

Пройшли цікаві виховні години для учнів 1-4 класів із використанням мультфільмів та козацьких пісень патріотичного спрямування. 

У нашій школі - це не просто День захисника та захисниць України, а справжнє виховання патріотів нашої Батьківщини!

Надрукувати