26 квітня − День Чорнобильської трагедії, Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф

Подія 26 квітня 1986 року стала однією з наймасштабніших трагедій не лише для українського народу, а і для всього людства. Вибух на ЧАЕС вплинув на життя тисячі людей.

З метою формування навичок у здобувачів освіти вболівати за долю своєї країни, які готові протистояти злу, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу в ліцеї імені Тараса Шевченка проведено ряд заходів на екологічну тематику.

З 24-26 квітня представники учнівського самоврядування створили Фотоколажі «Гірчить Чорнобиль крізь роки гірчить..». На уроках природознавства, географії, фізики, хімії, біології, основ здоров’я, української літератури учні переглядали фільми «Чорнобильська трагедія – біль Україні», «Чорнобиль. Як сталася аварія на ЧАЕС», ознайомились з творами письменників про Чорнобиль: «Чорнобиль у творчості Ліни Костенко», «Поети сучасності про Чорнобиль», створили Абетку безпеки «Вплив радіації на здоров’я людини», «Вплив радіації на довкілля».

На уроках пам’яті акцентували увагу на тому, що Чорнобильська трагедія – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.

Надрукувати